22 Mart 2013 Cuma

Kalbim

Bir erkek ne ister hayatından? İstekleri sonuçsuz kaldığında neye dönüşür?

Etrafımdaki bütün bu sanat, okuduklarım, dinlediklerim, önünde saygıyla eğildiklerim...Beni derinden yakalayan adamlar, bırakırken her şeyi yarı yolda yanıbaşıma oturan ve düşüşüme yoldaş olanlar... Bunlardan biri de Fikret Kızılok, yazdığı bu eserle.

En düşük düzeyde baktığında sadece bir kadını seviyor ve ondan beklentileri, istekleri var. Birçok şeyi sevdiği kadına yüklüyor ve hayatının böylece değişmesini umuyor. Umuyor ummasına da nasıl sonuçlanıyor bu umut?
"sevdin olmadı"
Sokakta kaybetmiş vaziyette yürüyen binlerce adamın hikayesinin ortak noktasını bu kadar basitçe söylüyor. Seviyor, bir şeyler bekliyor ama olmuyor. Umduğunu bulamadığı şey sadece bir insan ama kaybettiği tamamen kendisi.

Peki daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşırsak? Bu sefer topyekün insanlardan, dünyadan bir beklentisi ve isteği var. "Bir dünya istedin kardeşçe" diyor kalbine ama yine "olamadı". Mikro düzeyde de makro düzeyde de umduklarının hiçbirine kavuşamıyor. Ya bu ikisinin arası? Zaten yok, boşluk. Artık bir istek daha sunmaya gücü yok.
"dayanmak artık kolay değil
bırakacak gibisin yarı yolda, kalbim"

Kalbim bunu iyi bilir, kolay değildir dayanmak. Bırakacak gibi olur hep ama nedense devam eder. Nedense hep çıkmaz sokaklara sürüklenmeye devam eder. Tam her şeyi bırakacak gibi hissettiğimiz gecelerde ise artık hiç değilse bu dibe vuruşun bir yoldaşı vardır. Eskiden kulak aşinalığı olan bu şarkı artık bir şarkı olmaktan çok daha fazla şey ifade etmektedir. Sanırım bir insan için en büyük derdi anlatıyor bu. Yarı yollarda kalanlara gelsin...

"sevdin olmadı,
bir dünya istedin kardeşçe, olamadı."


0 yorum:

Yorum Gönder